Skip to main content
Recepty

Tri kreatívne a rýchle tipy na proteínové smoothie | Začnite deň so zdravým jedlom

Tri kreatívne a rýchle tipy na proteínové smoothie | Začnite deň so zdravým jedlom
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Smoothie sa stáva čoraz populárnejšou voľbou na raňajky. Niet divu – je chutné a zdravé zároveň.

Hľadáte inšpiráciu na jedlo, ktoré by vám poskytlo energiu na celé dopoludnie? Tieto proteínové smoothie obsahujú vyvážený pomer makroživín spolu s dôležitými mikroživinami.

Tieto proteínové smoothie sú mimoriadne jednoduché na prípravu. Ideálne sa hodia na raňajky v čase, keď nič nestíhate. Stačí len niekoľko ingrediencií a zdravé jedlo je na svete!

Nižšie nájdete naše tri obľúbené recepty. Prvý má banánovo-orechovú príchuť, druhý čučoriedkovú a tretí jahodovú. Vyskúšajte aspoň niektorý z nich a presvedčte sa, aká jednoduchá môže byť príprava raňajok!

Poďme hneď vyskúšať prvý recept s banánom a orechmi! Pred rozmixovaním nezabudnite banán zmraziť – smoothie bude husté a krémové. Ak uprednostníte naše Práškové Arašidové Maslo pred tým bežným, svojmu telu poskytnete až o 70% menej tuku.

V ďalšom recepte s čučoriedkovou príchuťou využijete našu Organickú Spirulínu. Je to prírodný extrakt s vysokým obsahom bielkovín, vlákniny a množstvom esenciálnych vitamínov. Táto ingrediencia je často označovaná aj ako "superpotraivna".

V treťom recepte s príchuťou jahôd je jednou zo základných ingrediencií naša Nízkokalorická Náhrada Jedla. Tento doplnok má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Vymenujeme aspoň niektoré: obsahuje vitamíny A, B6, B12, C, D, E a K spolu s vápnikom, horčíkom, železom, zinkom a meďou. Áno, toto všetko získate z jedinej porcie.

Ani vy sa už nemôžete dočkať? Poďme na to…

Ingrediencie

Banán & orechy:Čučoriedky:Jahodový mix:

Postup

1) Postup je veľmi jednoduchý. Vyberte si príchuť, ktorá vás zaujala, a všetky ingrediencie pridajte do kuchynského mixéra. Rozmixujte ich najemno, aby v nápoji nezostali žiadne hrudky. Smoothie by malo mať jemnú, ale tuhšiu konzistenciu.

2) Nalejte smoothie od pohára a podávajte. Dobrú chuť!

 

Nutričné hodnoty na jedno smoothie:

 

Energia Bielkoviny Sacharidy Tuky
Banán & orechy 320kcal 31,8g 41,8g 3,6g
Čučoriedky 280kcal 39,3g 34,3g 3,3g
Jahodový mix 278kcal 21,5g 34,1g 6,2g

 

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein