Skip to main content
Recepty

Vegánske plnené nepečené tyčinky | Jemné, nadýchané a plné bielkovín

Vegánske plnené nepečené tyčinky | Jemné, nadýchané a plné bielkovín
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes
Tieto vegánske tyčinky si zamiluje každý, kto rád maškrtí.

Aby ste si ich mohli vychutnať, vôbec nemusíte dodržiavať vegánsku alebo vegetariánsku stravu. Vyskúšať ich môže každý. Sú vyrobené z niekoľkých prírodných ingrediencií a našich jemných vegánskych plnených sušienok. Ideálne zaženú vaše chute na sladké kedykoľvek počas dňa.

Každá tyčinka navyše obsahuje až 13g bielkovín, čím podporí vaše úsilie vo fitness. Vezmite si ju so sebou na cesty – poskytne vám dôležité živiny, nech ste kdekoľvek.

Tento recept je od vegánskej kráľovnej menom Nadja Kowalski — pozrite si jej profil a nájdite si ďalšie skvelé recepty!

Z receptu vyjde 8 porcií

Ingrediencie

 

Postup

  1. Najprv polámte vegánske plnené sušienky na menšie časti a vhoďte ich do mixéra.
  2. Pridajte javorový sirup, kokosový olej a sušené marhule. Všetky ingrediencie spolu dobre rozmixujte. Zmes by po dôkladnom rozmixovaní mala byť hustá a lepkavá a nemala by mať sypkú konzistenciu.
  3. Zmes vložte lyžičkou do misky a pridajte do nej pistácie a plátky lúpaných mandlí. Znova zmes dobre rozmiešajte, tentokrát stačí lyžičkou alebo špachtľou. Orechy by mali byť po vymiešaní rozmiestnené po celom obsahu zmesi. Zmes potom preložte na plech potretý kokosovým olejom.
  4. Zmes rovnomerne rozložte po celom plechu a zvrchu ju uhlaďte, aby mala rovný povrch. Zvrchu potom do zmesi vtlačte niekoľko sušených marhúľ. Plech vložte následne do chladničky na dve hodiny.
  5. Po vychladení nakrájajte zmes na 8 rovnako veľkých tyčiniek. Ak máte radi sladké, odporúčame vám tyčinky poliať roztopenou tmavou čokoládou (rovnako to urobila aj Nadja). Čokoládu nechajte vychladnúť a môžete servírovať. Dobrú chuť!

 

Nutričné hodnoty

Na jednu porciu

Energia 376kcal 141 kalórií z tuku

 

% odporúčaného denného príjmu *
Tuky 15,7g 24%
Sacharidy 48g 16%
Bielkoviny 13,7g 27%

* Prepočet percent odporúčaného príjmu je založený na diéte s denným príjmom 2000 kalórií

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr, než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein