Skip to main content
Recepty

Veľkonočné vajíčko s proteínovou plnkou | Kreatívny fitness recept na Veľkú noc

Veľkonočné vajíčko s proteínovou plnkou | Kreatívny fitness recept na Veľkú noc
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Sme toho názoru, že raz za čas si človek môže dopriať aj pochúťku ako čokoládové vajíčko. Ak máte radi sladké, pripravte sa na jedinečný veľkonočný recept!

Na Veľkú noc patria na stôl tie najlepšie pochúťky. Veľkonočné vajíčko s krémovou plnkou ste už možno videli, no my sme ho trochu vylepšili. Táto krémová plnka nie je hocijaká – obsahuje vysoké množstvo bielkovín a nemá tak výrazný kalorický obsah. Je viac fitness-friendly a podobá sa na cheesecake.

Tento chutný veľkonočný recept máme od @healthy_floflo, ktorá na výrobu plnky využíva hlavne nízkotučný krémový syr a kvalitný Impact Whey proteín s čokoládovo-karamelovou príchuťou. Z kombinácie týchto dvoch ingrediencií vznikne vynikajúca plnka so sladkou chuťou, ktorá neobsahuje vysoké množstvo cukru a tuku. Vajíčko nakoniec ozdobíme s naším novým Double Brownie z limitovanej čokoládovej edície (Double Brownie v limitovanej edícii obsahuje okrem 14g bielkovín ešte viac vrstiev ingrediencií než bežná verzia).

Prekvapte návštevu kreatívnym receptom, ktorý nielenže skvele chutí, ale aj vyzerá!

 

Z toho veľkonočného receptu vyjde 1 porcia

Ingrediencie

  • ½ veľkonočného vajíčka
  • 4 PL nízkotučného krémového syru
  • 1 odmerka Impact Whey proteínu (príchuť Čokoláda & Karamel)
  • 1 ovsená sušienka (rozdrobená)
  • Double Brownie (príchuť Krémová Čokoláda)
  • 1 PL nesladeného kakaa

 

Postup

  1. Nakrájajte tyčinku Double Brownie a odložte ju nabok.
  2. V miske dohladka rozmiešajte krémový syr a proteín. Táto zmes by po rozmiešaní nemala obsahovať žiadne hrudky, bude slúžiť ako plnka do čokoládového vajíčka. Rozdeľte ju na dve polovice. Do jednej pridajte nesladené kakao a poriadne ju rozmiešajte. Do druhej nič nepridávajte.
  3. Polovicu veľkonočného vajíčka naplňte ¾ rozdrobenej ovsenej sušienky.
  4. Na sušienku vo vajíčku naneste jednu polovicu plnky. Vznikne tak prvá vrstva. Na túto vrstvu potom naneste aj druhú polovicu plnky, čím vznikne druhá vrstva.
  5. Nakoniec pridajte obľúbený topping — Flo využila zvyšok rozdrobenej sušienky, plátky Dvojitého Brownie a roztopenú čokoládu z druhej polovičky veľkonočného vajíčka.
  6. Vajíčko odložte na celú noc do chladničky, príp. ho stačí odložiť do mrazničky na dve hodiny. Prajeme dobrú chuť!

 

Nutričné hodnoty:

Energia 467kcal
Bielkoviny 26,6g
Sacharidy 46g
Tuky 31g

 

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein