Skip to main content
Recepty

Tvarohový Chlebík Poliaty Čokoládou | Veľkonočný Recept

Tvarohový Chlebík Poliaty Čokoládou | Veľkonočný Recept
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Musím sa priznať, že toto bol taký pokus. Pokus, ktorý nakoniec vyšiel a chlebík sa zjedol za pár hodín (sám, ehm). Nakoniec, vlastne ani nebolo čo pokaziť. Na jeho prípravu potrebujeme iba 5 hlavných ingrediencií, príprava zaberie minimum času, iba si musíme počkať, kým vychladne. Počas pečenia navyše krásne karamelovo vonia. Koláčik je šťavnatý a sladký, oživený čokoládovou polevou s veselými vajíčkami, absolútne vhodný pre šibačov, ktorí si strážia kalorický príjem.

Potrebujeme:

  • 3 väčšie vajíčka
  • 75g Myprotein kokosového cukru
  • balenie trstinového cukru s prírodnou vanilkou (8g)
  • 1 a pol banánu (170g)
  • 85g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • pol balenia prášku do pečiva
  • 400g hrudkovitého tvarohu
  • 65g čerstvých čučoriedok alebo iného ovocia
Na polevu:

Postup:

Ako prvé si vyšľaháme 3 celé vajíčka s kokosovým a vanilkovým cukrom do peny.

Do zmesi pridáme roztlačený banán, špaldovú múku zmiešanú s práškom do pečiva a opäť poriadne premiešame.

Nakoniec pridáme tvaroh. Cesto vylejeme do podlhovastej formy, ktorú si vopred vymažeme maslom a vysypeme múkou, prípadne použijeme papier na pečenie.

Posypeme čučoriedkami, ktoré jemne zatlačíme dovnútra cesta (ak nemáme čučoriedky, môžeme napríklad použiť sušené hrozienka) a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170stupňov. Koláčik pečieme približne 50 minút, ku koncu ho kontrolujeme. Či je upečený, si môžeme skontrolovať špajdľou, ktorú pichneme do stredu- ak na na nej ostane nalepené cesto, znížime teplotu a koláčiku ešte doprajeme pár minút.

Po upečení necháme poriadne vychladnúť. Polevu si pripravíme roztopením čokolády s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Zmesou polejeme chlebík a na vrch poukladáme čokoládové vajíčka. Tvarohový chlebík som rozkrájala na 20 približne rovnakých kusov.

Kalórie na jednu porciu: 120kcal

tuk: 3,8g

sacharidy: 12,54g

 bielkoviny: 5,6g

Veľkonočné pečenie je každoročná tradícia a ja vám prezradím, že sa dá piecť aj netradične, zdravšie. Stačí vymeniť pár ingrediencií a takýto výborný tvarohovo-banánový chlebík s čokoládovou polevou je na svete. Nezaťaží žalúdok, vonia krásne a ešte lepšie chutí! Navyše sa dá krásne ozdobiť, takže ho môžete kľudne ponúknuť aj vašim šibačom.

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein