Skip to main content
Recepty

Zdravé domáce bounty rezy | Nepečené kokosové tyčinky

Zdravé domáce bounty rezy | Nepečené kokosové tyčinky
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Kokos a čokoláda je veľmi lákavé spojenie chutí. Tieto tyčinky mi veľmi pripomínajú bounty, no ich zloženie je zdravšie. Základ tvoria 3 suroviny a pre vegánsku verziu môžete med nahradiť napríklad Myprotein sirupom z agáve. Čokoládová vrstva je posypaná surovými kakaovými bôbmi, ktoré okrem toho, že príjemné chrumkajú, majú aj ďalšie pozitíva. Sú zdrojom vlákniny, minerálov a vitamínov.

Potrebujeme:

Na základ:

  • 165g kokosového krému (tuhej časti)
  • 100g mletého kokosu
  • 80g medu

Na čokoládovú vrstvu:

Postup:

Zmiešame tuhú časť kokosového krému (ktorá sa nám oddelí, ak konzervu skladujeme v chlade), mletý kokos, med a poriadne miešame, kým nám nevznikne tuhá, kompaktná hmota, ktorú si natlačíme do menšieho plechu (odporúčam použiť papier na pečenie).

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom, vďaka ktorému sa čokoládová vrstva nebude pri krájaní lámať. Čokoládu nalejeme a rovnomerne rozotrieme na kokosovú časť, posypeme organickými raw kakaovými kúskami a dáme na hodinku schladiť do chladničky. Ako obvykle, skonzumujeme čo najskôr, no v chladničke vydržia niekoľko dní. Skladujeme v uzavretej nádobe.

Rozkrájala som na 12 kusov, z toho jeden má:162kcal13,4g tuku10,4g sacharidov1,9g bielkovín

Premýšľate už nad vianočnými pochúťkami? Môžu to byť napríklad nepečené zdravé bounty rezy. Tieto raw kokosové tyčinky si zamilujete ihneď, ako si ich pripravíte. Sú totiž jednoduché na prípravu a výsledok je vynikajúci. Spojenie kokosu a čokolády je priam stvorené na dnešné popoludnie!

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein