Skip to main content
Tréning

Nápady ako oživiť fitness aktivity | Cvičiť sa dá naozaj všade

Nápady ako oživiť fitness aktivity | Cvičiť sa dá naozaj všade
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Oddať sa cvičeniu sa niekedy zdá byť príliš skľučujúce. Často sa stáva aj to, že aj napriek dostatočnej motivácii s tým po určitej dobe skoncujeme. Pre mnohých ľudí je omnoho lepšie, ak sa budú usilovať o malé a zvládnuteľné zmeny, ktoré im pomôžu dosiahnuť aktívnejší spôsob života. Potrebujete inšpiráciu? Poradíme vám pár spôsobov, ako si zvyknúť na aktívnejší život.

Použite radšej schody

Ak je to možné, mali by ste vždy uprednostniť schody pred eskalátorom, alebo výťahom. Toto spestrenie zlepší silu vášho brucha, gluteálov a hamstringov. Päť minút šľiapania po schodoch denne môže spáliť až 310 kalórií za týždeň bez toho, aby ste pocítili, že ste sa o to vôbec pokúsili.

Využite čas, kedy si umývate zuby

Zatiaľ čo si ráno a večer budete 3 minúty umývať zuby, pridajte k tomu aj trochu pohybu. Zaradiť môžete drepy, alebo výpady a cvičte ich, kým si úplne neumyjete zuby. Takáto aktivita je obzvlášť vhodná ráno, pretože rozprúdi krv do celého vášho tela.

Cvičte brucho počas reklamy v televízii

Ak máte pohodový večer a pozeráte televíziu z gauča, stále si trošku môžete pretiahnuť telo a trochu zvýšiť srdcovú frekvenciu. Skúste napríklad počas jednej reklamy planking, pokračujte skracovačkami a vytáčaním do strán. Ďalšie reklamy sú na kliky a skákanie na mieste.

Zameňte nápoje

Nápoj je záludnosťou, v ktorej sa často ukrýva veľké množstvo kalórií. Zameňte akýkoľvek kalorický drink za zdravšiu alternatívu. Namiesto karamelového latte si ráno dajte silnú čiernu kávu a namiesto kolových nápojov zase sýtenú minerálku.

Držte sa toho niekoľko týždňov a skúste sami zhodnotiť, či sa cítite lepšie.

Cvičte počas varenia

Práve ten nezaujímavý čas počas prípravy obeda, alebo večere, keď niečo ohrievate v mikrovlnnej rúre, alebo na platničke, je ideálnym priestorom na krátky tréning. Stačí využiť tých pár minút správne. Ako? Odporúčame skákať panáka, bežať na mieste, drepovať, alebo zacvičiť si burpees. V prípade, že budete mať viac času, spravte si malý kruhový tréning, až dokým vám mikrovlnka nedá znamenie.

10 000 krokov

Zožeňte si krokomer. Ten býva často aj ako súčasť aplikácie vo vašom smartfóne. Prejsť 10 000 krokov denne nebude pre pracujúcich ľudí, ktorí sú stále na nohách, až taký problém. Veľa ľudí však bude prekvapených, keď zistia, ako málo počas dňa prejdú. Ak sa budete usilovať dosiahnuť 10 000 krokov za deň, vaše telo to z pohľadu zdravia určite ocení.

Odmeňte sa nejakou aktivitou, nie jedlom

Príliš často sa stáva, že ľudia cvičia kvôli tomu, aby si potom mohli dať nejakú odmenu. Ak chodíte behať, robíte dobre, ale nemali by ste si za to dať vyprážané kura s hranolkami. Samozrejme, vyvážená strava je kľúčom k dlhodobému úspechu vo fitness. Čím viac však spájate cvičenie s neskoršou odmenou vo forme aktivity namiesto jedla (ako napríklad plávanie), o to rýchlejšie sa dostavia výsledky.

Pomôcky na cvičenie

Vyskúšajte zaradiť aj niektoré naše pomôcky na cvičenie a vyhnite sa tak stereotypu v tréningu. Máme pre vás napríklad slider na kliky, yoga loptu, alebo penový valec.

MyproteinUK

Často sa stáva aj to, že aj napriek dostatočnej motivácii s tým po určitej dobe skoncujeme. Pritom stačí držať sa niekoľko bodov, ktoré našu motiváciu podporia. Skúste začať s malými krokmi a postupne sa prepracujte k tým väčším. Na všetko treba dostatok času a vždy treba niekde začať. Len smelo do toho!

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein