Skip to main content
Suplementy

Doplnky Výživy Na Zlepšenie Športovej Výkonnosti

Doplnky Výživy Na Zlepšenie Športovej Výkonnosti
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert5 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk
There are many ways we can help you get the most out of your efforts, whether you're doing HIIT, circuit training or anything else. With the right motivation, you can do much more and reach your goal sooner. It is very important to choose the right nutritional supplements.

But let's face it - there is no supplement that will turn you into Eddie Hall the next day. Nothing can replace commitment to training, a healthy and balanced diet and quality sleep. However, if you add  nutritional supplements to these basics , they will perfectly support you on your way through your efforts.

In this article you will learn about:
  1. The best pre-workout supplements
  2. The best supplements number of training
  3. The best post-workout supplements
  4. Injury prevention

The best pre-workout nutritional supplements

fitness-performance
We will support you to go all out. THE Pre-Workout+ is part of our trio of the latest innovations of the new generation of sports nutrition.It is an effective mixture created using an exclusive pellet system, which will ensure that you get energy in two successive doses, so that you can exercise effectively from the beginning of the training to its end.

Forget about brewing strong coffee and focus on the quick use of energy from this stimulant. Our pre-workout will give you a kick without unnecessary side effects and give you a long-term burst of energy. Contains ingredients scientifically proven to delay fatigue, 1 increase performance 2 and improve concentration 3 . It is an ideal supplement for proper pumping and concentration during training.

If you're trying to be careful with your caffeine intake, don't worry—we've got you covered.

Creatine     

creapure creatine

Extensive research has been done on the use of creatine supplements in sports and it has been shown to actually increase physical performance during high-intensity exercise. 5

In a study from the Journal of Sports Sciences involving soccer players, creatine supplementation was shown to increase muscle performance, particularly during explosive interval training. 6

In another study involving 18 male and female competitive swimmers, it was found that the group that took creatine during nine days of training swam significantly faster and had a lower 100m sprint time compared to the group that did not. she was taking a placebo. 7

Whether you're training at home or on the field, try creatine and test your limits. We have a wide range of high quality accessories for you to choose from. They are, for example, Creatine Monohydrate Tablets or micronized  Creapure® Creatine in Powder .

Pure Caffeine

It's great to have on hand anytime you need a boost. It doesn't contain unnecessary calories like a milk latte. Caffeine has been shown to delay fatigue 1 and allow athletes to train with more force for longer 2 . It is a really important pre-workout ingredient that will improve your performance.

Essential Amino Acids

Amino acids are the basic building blocks of proteins, which contribute to the increase and maintenance of muscle mass. They are extremely important as a nutritional supplement , whether you practice HIIT or any endurance sport.

We have created practical tablets that are full of important amino acids for your body.

100% Instant Oatmeal  

You can enjoy our Instant Oatmeal anytime, anywhere. They are a great way to start the morning efficiently or to refuel after a busy day. They will provide you with the amount of carbohydrates your body needs for energy.

They have a low sugar content, high fiber content and up to 11g of protein in one serving, which contribute to the increase and maintenance of muscle mass - they will ideally support you during your training.

Proteínová Tyčinka Oats & Whey

Unikátny snack na každý deň, ktorý vás zasýti a dodá množstvo živín pred fyzickou aktivitou – tieto lahodné a jemné flapjacky obsahujú až 22g bielkovín a až 38g sacharidov. Podporia vás od začiatku až do konca.

Naše Proteínové Tyčinky Oats & Whey vyrábame z vysokokvalitnej zmesi koncentrátu srvátkových bielkovín a mliečnych bielkovín, ktoré sa postarajú o nárast a udržanie svalovej hmoty. Podporia vás pri dosahovaní akéhokoľvek cieľa vo fitness. Mleté ovsené vločky vám poskytnú sacharidy na regeneráciu po cvičení a pripravia vás na ďalší tréning.

Najlepšie doplnky výživy počas tréningu

fitness-performance

THE Amino+

amino acids

Ďalším doplnkom z našej prémiovej rady PhaseTech™ je THE Amino+, ktorý pomáha pri regenerácii a zlepšení nálady.

Táto účinná zmes obsahuje 6g BCAA v jednej dávke. BCAAesenciálne aminokyseliny, ktoré si vaše telo nedokáže syntetizovať samo. Sú skvelou podporou pre vaše svaly počas tréningu, keďže sa preukázalo, že zlepšujú syntézu bielkovín a súčasne znižujú mieru degradácie bielkovín v ľudskom svalstve.

Taktiež sme pridali aj glutamín, čo je aminokyselina, ktorá hra kľúčovú úlohu pri syntéze bielkovín a svalovej kontrakcii.9

Všetky tieto aminokyseliny sú zapuzdrené vo fluidizovanom povlaku vďaka využitiu unikátnej peletkovej technológie PhaseTech™ – táto technológia spomaľuje trávenie týchto látok pre dosiahnutie dlhšieho zásobovania vášho tela dôležitými živinami.

Bonus v podobe zlepšenia nálady sa ukrýva za prídavkom withanie opojnej (ashwaganda). Je to prírodná rastlina, ktorá sa už dlho používa v tradičnom lekárstve a začína sa čoraz viac rozširovať v oblasti športovej výživy.10

100% Esenciálny Elektrolyt

electrolytes

Správna hydratácia je životne dôležitá pri akomkoľvek športe alebo fyzickej aktivite. Ak sa veľmi potíte, nielenže strácate vodu, ale taktiež prichádzate aj o dôležité elektrolyty.

Elektrolyty sú v tele potrebné pre poskytovanie elektrickej energie pre všetky druhy funkcií vrátane svalových funkcií.11 Náš 100% Esenciálny Elektrolyt je zmesou štyroch základných elektrolytovsodíka, draslíka, vápnika a horčíka, ktoré si môžete veľmi jednoducho pridať do nápoja a vyrobiť si tak osviežujúci a účinný nápoj, ktorý sa ideálne hodí na pitie počas cvičenia.

Energy Gél

pre-workout gel

Či už ste v polovici kvalifikačného zápasu, alebo kilometre od prípravy na polmaratón, vedzte, že budete potrebovať energiu na "dobitie batérií", ktorú môžete získať s minimálnym úsilím.

Náš Energy Gél v sáčkoch je perfektným doplnkom, ktorý sa hodí do vrecka a dokáže vás podporiť počas akejkoľvek aktivity. Nevyžaduje miešanie ani akúkoľvek inú prípravu – stačí ho otvoriť a obsah vytlačiť priamo do úst.

Obsahuje 25g rýchlych sacharidov, ktoré sú skvelým riešením pre doplnenie zásob glykogénu vo svaloch, a nezaťažia žalúdok. Okrem toho obsahuje zmes elektrolytov, ktoré nahradia esenciálne soli stratené potením. Taktiež sme do neho pridali zmes vitamínov skupiny B pre zníženie únavy a malátnosti.12

Najlepšie doplnky výživy po tréningu

fitness-performance

Zmes Extreme Recovery

Štúdie preukázali, že doplnky, ktoré obsahujú kombináciu sacharidov a bielkovín, sú najúčinnejšie pri dopĺňaní svalového glykogénu po cvičení,13 čo je dôvodom, prečo by ste mali túto zmes zaradiť do vášho jedálnička a užívať ju po tréningu.

Zmes Extreme Recovery obsahuje až 28g bielkovín na 100g výrobku spolu so 47g sacharidov z voskovitého kukuričného škrobu a maltodextrínu — ideálne sa hodí na podporu svalovej regenerácie.14

Taktiež sme pridali esenciálne aminokyseliny L-leucín a L-glutamín, ktoré sú kľúčové pre syntézu svalových bielkovín a môžu pomôcť znížiť poškodenie svalov.9,15,16

THE Whey+

Whey protein

Tento unikátny proteínový prášok je presne to, čo vaše telo potrebuje po cvičení na ihrisku, v posilňovni alebo na bežeckej trati.

THE Whey+ je našou prémiovou zmesou najčistejšieho srvátkového izolátu a zložky GroPlex™ — dynamickej kombinácie bielkovín s rýchlym i pomalým trávením je kokteilom, ktorý vám poskytne trvalý prísun bielkovín a okamžite sa postará o svalový nárast a regeneráciu.

Okrem toho sme sem tiež pridali unikátne peletky s postupným uvoľňovaním BCAA, leucínu a glutamínu, ktoré sa postarajú o optimálnu regeneráciu.8,9,16 S takouto výbavou sa nemusíte obávať skutočne ničoho.

Prevencia proti zraneniu

fitness-performance

Môže to znieť zrejme, no starostlivosť o telo je jednoduchým krokom k zlepšeniu športového výkonu.

Tréning a akákoľvek športová aktivita môže spôsobiť poškodenie vášho tela, a to sa môže prejaviť hlavne na kĺboch a kostiach bez ohľadu na váš vek. Prispejte k ochrane pred zranením a vyskúšajte nasledovné doplnky výživy:

Glukozamín HCL & Chondroitín

Glucosamine and chondroitin

 

Glukozamín a chondroitín sa prirodzene vyskytujú v ľudskom tele v chrupavkách, ktoré absorbujú nárazy v pohybovom ústrojenstve (napríklad pri behu, cvičení apod.).

Existujú štúdie, ktoré preukázali, že užívanie glukozamínu a chondroitínu môže zmierniť príznaky osteoartrózy kolien18 a v jednej štúdii, ktorej sa zúčastnili pacienti so stredne silnou až silnou bolesťou kolien, ktorí užívali chondroitín, tiež zaznamenali výrazné zníženie opuchu19 – vyskúšajte s týmito bolesťami bojovať s našimi tabletami Glukozamínu HCL & Chondroitínu.

Vápnik & Horčík

calcium and magnesium

Tieto dva esenciálne minerály môžu byť skutočne hodnotnou podporou pri cvičení, pretože oba zohrávajú kľúčovú úlohu pri udržaní správnej svalovej funkcie a sú tiež potrebné pre udržanie zdravia kostí. Horčík sa tiež podieľa na syntéze bielkovín a tento doplnok sa tak stáva ideálnou podporou pri tvrdom tréningovom režime.3

Každodenné Vitamíny

Multivitamin

Užívanie vitamínov je mimoriadne dôležité pre udržanie celkového zdravia pri vykonávaní športovej aktivity, keďže sa podieľajú na mnohých dôležitých funkciách v tele. Pomôžu vám cítiť sa opäť skvele a zdravo.

Naše Každodenné Vitamíny v tabletách sú rýchlym a pohodlným spôsobom, ako sa uistiť, že prijímate odporúčanú dennú dávku siedmych základných vitamínov.3

Navyše, vitamíny C a Eantioxidanty, čo znamená, že môžu pomôcť znížiť svalovicu po namáhavom cvičení. Štúdia Sports Medicine o úlohe antioxidantov v prevencii proti svalovému poškodeniu pri cvičení preukázala, že tieto vitamíny by mali byť odporúčané ľuďom, ktorí podstupujú pravidelnú namáhavú fyzickú aktivitu.15

Kompresné oblečenie

sports wear

Po tvrdom zápase alebo ťažkom tréningu vás môže lákať pohodlné oblečenie, voľné tepláky a mikina, no verte nám, že kompresné oblečenie môže veľmi pomôcť pri regenerácii.

Kvalitné kompresné oblečenie využíva tlak, ktorý pomáha zlepšovať obeh, udržiava svaly v teple a zvyšuje krvný prietok. To môže pomôcť pri zmiernení tvorby kyseliny mliečnej.

Štúdia od Journal of Sports Medicine a Physical Fitness preukázala, že okysličovanie tkaniva bolo podstatne lepšie u skupiny športovcov, ktorá nosila kompresné spodky v porovnaní s tou, ktorá ich nenosila a z toho vyplýva, že je na čase oživiť si šatník.

Máme v ponuke širokú škálu kompresných odevov vysokej kvality, ktorá vám môže pomôcť zlepšiť regeneráciu a tréning. Vyskúšajte si napríklad naše Charge Kompresné Legíny alebo Charge Kompresný Top S Dlhým Rukávom. Oboje sú vyrobené s priliehavým strihom pre maximálnu podporu a so sieťovinou, ktorá perfektne odvádza pot a poskytuje unikátny pocit pohodlia.

  1. Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.
  2. Graham, T. (2001). Caffeine and ExerciseSports Medicine, [online] 31(11), pp.785-807.
  3. Directorate General Health and Food Safety.
  4. Kimura, K., Ozeki, M., Juneja, L. and Ohira, H. (2007). L-Theanine reduces psychological and physiological stress responses. Biological Psychology, 74(1), pp.39-45.
  5. Volek, J. S., Kraemer, W. J., Bush, J. A., Boetes, M., Incledon, T., Clark, K. L., & Lynch, J. M. (1997). Creatine supplementation enhances muscular performance during high-intensity resistance exerciseJournal of the American Dietetic Association97(7), 765-770.
  6. Hespel, P., Maughan, R. J., & Greenhaff, P. L. (2006). Dietary supplements for footballJournal of Sports Sciences24(07), 749-761.
  7. Grindstaff, P. D., R. B. Kreider, R. Bishop, et al. Effects of creatine supplementation on repetitive sprint performance and body composition in competitive swimmersInt. J. Sport Nutr.7:330-346, 1997.
  8. Blomstrand, E., Eliasson, J., Karlsson, H. K., & Köhnke, R. (2006). Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exerciseThe Journal of nutrition136(1), 269S-273S.
  9. Higashiguchi, T., Hasselgren, P. O., Wagner, K., & Fischer, J. E. (1993). Effect of glutamine on protein synthesis in isolated intestinal epithelial cells.Journal of Parenteral and Enteral Nutrition17(4), 307-314.
  10. Mishra, L. C., Singh, B. B., & Dagenais, S. (2000). Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a reviewAlternative medicine review5(4), 334-346.
  11. Horčík prispieva k udržaniu rovnováhy elektrolytov. Vápnik prispieva k správnej svalovej funkcii a neurotransmisii. Draslík prispieva k správnej funkcii svalov a nervového systému.
  12. Vitamín B prispieva k zníženiu únavy a malátnosti
  13. Ivy, J. L., Goforth Jr, H. W., Damon, B. M., McCauley, T. R., Parsons, E. C., & Price, T. B. (2002). Early postexercise muscle glycogen recovery is enhanced with a carbohydrate-protein supplementJournal of Applied Physiology93(4), 1337-1344.
  14. Sacharidy prispievajú k regenerácii svalstva a pomáhajú zachovať ich správnu funkciu (kontrakcie) po ťažkom, intenzívnom a/alebo dlhotrvajúcom fyzickom tréningu, ktorý má za následok svalovú únavu a vyčerpanie glykogénových zásob v kostrovom svalstve. Tento priaznivý účinok dosiahnete konzumáciou sacharidov zo všetkých zdrojov pri celkovom príjme 4g na 1kg telesnej hmotnosti v priebehu prvých 4-6 hodín po cvičení.
  15. Dekkers, J. C., van Doornen, L. J., & Kemper, H. C. (1996). The role of antioxidant vitamins and enzymes in the prevention of exercise-induced muscle damageSports medicine21(3), 213-238.
  16. Anthony, J. C., Anthony, T. G., & Layman, D. K. (1999). Leucine supplementation enhances skeletal muscle recovery in rats following exerciseThe Journal of nutrition129(6), 1102-1106.
  17. Bringard, A., Denis, R., Belluye, N., & Perrey, S. (2006). Effects of compression tights on calf muscle oxygenation and venous pooling during quiet resting in supine and standing positions.Journal of sports medicine and physical fitness46(4), 548.
  18. Philippi, A. F., Leffler, C. T., Leffler, S. G., Mosure, J. C., & Kim, P. D. (1999). Glucosamine, chondroitin, and manganese ascorbate for degenerative joint disease of the knee or low back: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot studyMilitary medicine164(2), 85-91.
  19. Hochberg, M. C., & Clegg, D. O. (2008). Potential effects of chondroitin sulfate on joint swelling: a GAIT report. Osteoarthritis and cartilage16, S22-S24.

Author: Lauren Dawes

 

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein