Skip to main content
Suplementy

Výhody kúpy BCAA | Aminokyseliny s rozvetveným reťazcom

Výhody kúpy BCAA | Aminokyseliny s rozvetveným reťazcom
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

BCAA je skratkou pre anglický výraz "branched-chain amino acids" a v preklade sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom. Sú základným stavebným kameňom pri tvorbe nových bielkovín. Dokopy existuje 20 aminokyselín, z ktorých 9 je esenciálnych (EAA) - fenylalanín, valín, treonín, tryptofán, metionín, leucín, izoleucín, lyzín a histidín. Tieto sú veľmi dôležité, pretože si ich telo nedokáže vytvoriť samo, ale musia byť prijímané z potravy.

Okrem vyššie uvedených zdrojov môžete zaradiť aj doplnky stravy, ako napríklad srvátkový proteín a BCAA. BCAA je známy doplnok stravy, ktorý pomáha dodávať esenciálne aminokyseliny a býva dostupný ako v tabletách, tak v prášku. Sú uprednostňované kvôli nízkemu obsahu kalórií a praktickosti. Je možné ich popíjať kedykoľvek počas dňa. BCAA doplnky obvykle obsahujú 3 esenciálne aminokyseliny vrátane leucínu, izoleucínu a valínu.

Živočíšne zdroje bielkovín: kuracie a morčacie mäso, vajcia, sardinky, krevety

Rastlinné zdroje bielkovín: sója, tofu, hrach, fazuľa, strukoviny

Čím sú špeciálne Active Women BCAA

Receptúra

Fermentované BCAA : Aminokyseliny s rozvetveným reťazcom pre vegánov, ktoré podporujú vyrysovanie svalstva. Nemusíte sa báť toho, že sú fermentované a vegánske. Neznamená to, že sú menej účinné!

L-Glutamín: Aminokyselina, ktorá je považovaná ako základná pri rysovaní. Využíva sa počas kontrakcií kostrového svalstva pri cvičení a preto je kľúčovou látkou pri podpore syntézy bielkovín. Ženy nemajú rovnakú úroveň testosterónu ako muži, čo má za následok, že ťažšie naberajú svalovú hmotu. Z toho dôvodu sme sa rozhodli, že pridáme viac EAA.

Kokosová voda v prášku: Prášok obsahuje draslík, vápnik, horčík, fosfor a sodík, ktorý vyrovnáva hladinu elektrolytov v tele. Tie sa strácajú hlavne počas intenzívneho cvičenia. Elektrolyty sú minerálne látky v krvi, ktoré nesú elektrický náboj. Ten riadi mnoho funkcií v ľudskom tele.

Extrakt z hroznových jadier: Botanický doplnok, ktorý podporuje žiarivú pleť. Zaujímavé je, že semená sa považovali za odpadový produkt z vína, až kým množstvo štúdií nedospelo k záveru, že semená hrozna prinášajú veľké množstvo výhod. Obsahujú zmes flavonoidov, vitamínu E, kyseliny linolovej a polyfenolov. Polyfenoly pomáhajú s neutralizáciou kyslíkových radikálov. Obsahujú tiež vysokú hladinu vitamínu C, ktorý podporuje zdravé telo a myseľ!

Prírodné arómy:  BCAA sú často veľmi sladké alebo silno ochutené. Mávajú vysoký obsah cukru, ochucovadiel alebo sukralózy. Je to kvôli nepríjemnej chuti neochutených BCAA. Sme schopní používať menšie dávky prírodných aróm, pretože naša receptúra obsahuje kokosový prášok a extrakt z hroznových semien. Starostlivo sme vybrali tri prírodné arómy, ktoré vám budú chutiť, či idete práve cvičiť, alebo ich budete piť kedykoľvek inokedy. Sú to príchute Letné Ovocie, Broskyňový Čaj a Brusnica & Granátové Jablko.

Balenie

Namiesto nášho tradičného Active Women vrecúška sme sa rozhodli baliť naše Active Women BCAA novým spôsobom. Naša pekná dóza je skvelým #instagramovým doplnkom s pekným tvarom, žiarivo fialovým uzáverom a praktickou odmerkou!

Kedy užívať Active Women BCAA?

Počas cvičenia: Stačí pridať 10g – 2 odmerky doplnku do tréningového nápoja. Budete mať viac energie, čo pri tréningu určite oceníte.

Zotavenie: Bolo dokázané, že BCAA prispievajú k odstráneniu svalovej bolesti a rýchlejšej regenerácii!

Snažíte sa schudnúť a nabrať svalovú hmotu naraz

Pri chudnutí často dochádza k strate svalovej hmoty. Je to preto, lebo naše telo počas kalorického deficitu využíva aminokyseliny, ktoré by sa inak použili na syntézu bielkovín (na stavbu svalov) ako zdroj energie. Ak užívate BCAA, môžete tak obmedziť stratu svalovej hmoty a maximalizovať úbytok tuku!

Ale ako to funguje?

Výskum ukázal, že telo sa snaží viac udržať svalovú hmotu než tukovú. Preto, ak zrýchlite váš metabolizmus a budete naberať svalovú hmotu, tuk sa bude strácať!

Užívaním doplnku na báze BCAA medzi jedlami, pred tréningom a po tréningu umožníte svojmu telu ľahšie budovanie svalovej hmoty a jednoduchšie spaľovanie tukov. Tiež môže pomôcť aj srvátkový proteín, pretože má vysoký obsah aminokyselín s rozvetveným reťazcom. Active Women BCAA sú skvelým doplnkom, ktorý pomáha redukovať stratu svalov a dosiahnuť svalnatý a zdravý vzhľad.

MyproteinUK

BCAA je známy doplnok stravy, ktorý pomáha dodávať esenciálne aminokyseliny a býva dostupný ako v tabletách, tak v prášku. Sú uprednostňované kvôli nízkemu obsahu kalórií a praktickosti. Je možné ich popíjať kedykoľvek počas dňa.

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein