Skip to main content
Uncategorised

Fitness Životný Štýl Aj S Niekoľkými Deťmi — Príbeh Naomi #8miliónov

Fitness Životný Štýl Aj S Niekoľkými Deťmi — Príbeh Naomi #8miliónov
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert4 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Matka dvoch detí, Naomi Houldsworth-Gregson nikdy nemala problém zostať vo forme, až dokým nemala deti. Po tehotenstve sa skoro nespoznala, a tak sa rozhodla, že jediná cesta, ktorá vedie k jej predošlej postave, je diéta s extrémne nízkymi kalóriami. Osamelá, vyčerpaná a stále nespokojná so svojou postavou si uvedomila, že ak chcete byť fit po pôrode, musí zaujať úplne iný prístup. Toto je jej príbeh.

"Mala som to šťastie, že som bola vždy chudá a tenká — nemusela som vôbec premýšľať nad tým, čo zjem a neriešila som kalórie. Po tom, ako som porodila deti, všetci predpokladali, že vyjdem z nemocnice v mojich osmičkách džínsoch, no tak to v skutočnosti nebolo. Na prvý pohľad by ste ani nepovedali, že som už porodila, skôr opak bol pravdou. Myslím, že mi niekto hovoril, že to 'opadne' — neviem, ani, čo to znamená, no nestalo sa to.

Dostala som sa až do bodu, kedy som sa už vôbec nespoznala. Bolo to ťažké, pretože som ani nevedela, kým som. Uvedomila som si, že s tým musím niečo robiť, nielen kvôli fyzickému vzhľadu, ale aj kvôli psychickej pohode.

V tom čase som nevedela o cvičení vôbec nič, a tak som sa rozhodla pre 'rýchly spôsob', ktorý spočíval v extrémnom znížení kalórií. V skutočnosti som jedla asi okolo 500 kalórií denne. Jediné, čo som tým dosiahla, bolo to, že som veľmi schudla. Spodné brucho mi však ostalo, a to bola tá oblasť, z ktorej som chcela schudnúť. V podstate to vyzeralo ešte horšie, lebo mi to brucho vytŕčalo ešte viac.

Bola som z toho veľmi nešťastná a zničená. Nemala som energiu na cvičenie, na socializáciu a ani na nič iné. Jedla som príliš málo kalórií na to, aby som bola schopná normálne fungovať.

fit po porode

Úplne ma to rozhodilo, a tak som sa rozhodla prevziať kontrolu nad tým, čo vôbec robím. Konečne som si uvedomila, že prijímam príliš málo kalórií, a začala som jesť viac bielkovín, čo bolo kľúčovým rozhodnutím. Mala som potom viac energie a bola som schopná byť viac aktívna a zdravá. Pomohlo mi to dostať sa opäť do formy.

To, že som začala hrať netball, mi dalo úplne nový život. Videla som nejakú reklamu, v ktorej hovorili, že tam nejde o vek ani o schopnosti. Zabila som dve muchy jednou ranou — stretla som nových ľudí a začala som byť veľmi aktívna.

Určite to odporúčam aj ostatným mamičkám. Väčšina nášho tímu sú matky a milujú tento šport. Myslím si, že je to skvelá voľba pre ženy, pretože nie každá z nich preferuje chodiť do posilňovne a dvíhať závažie, a to zvlášť, ak sa necítia sebavedomo a starajú sa o deti. Chodiť do posilňovne nie je pre ženu vždy najľahším rozhodnutím, preto vám odporúčam nájsť iný šport a najlepšie skupinový. Ja som si zamilovala netball.

To vám dá novú šancu chodiť von a byť viac aktívny. Mnoho mamičiek dokonca chodí aj so svojimi deťmi, takže o zábavu je postarané. Všetci sú napokon v pohybe.

Okrem toho sa snažím cvičiť aj doma, a to vždy, keď mám aspoň 20-30 minút voľného času! Je to prvá ranná aktivita, no niekedy cvičím aj vtedy, keď deti zaspia. Častokrát si len zacvičím v mojom pyžamku hneď keď sa zobudím. Som veľmi šťastná, že aj po pôrode som ostala fit.

Naučila som sa nebrať všetko veľmi vážne, a to zvlášť tie veci, ktoré sa týkajú mojej postavy alebo názoru druhých. Naučila som sa aj to, že človek by si mal najprv overiť veci, ktoré na sebe chce praktizovať, a nie sa len bezhlavo do hocičoho pustiť. Hlavne mám na mysli extrémne diéty. Vždy sa snažte najprv vzdelávať...

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein