Skip to main content
Uncategorised

Spoznajte Lucie: Ako zatočila s úzkosťou vďaka tumblingu

Spoznajte Lucie: Ako zatočila s úzkosťou vďaka tumblingu
Monica Green
Spisovateľ a expert2 rokov Ago
Zobraziť profil Monica Green

24-ročná Lucie Colebeck vyrastala ako introvertné dieťa, ktoré bojovalo s úzkosťou a koktaním. So svojimi indispozíciami sa vyrovnala vďaka gymnastike. Zaujal ju tumbling.

Lucie si pri tomto rozhovore sadla na jej novú trampolínu v záhradke a porozprávala nám o jej prekážkach pri dospievaní.

Lucie Colebeck
 

 

"Byť najlepšou"

Jej talent si všimol tréner tumblingu už v dobe, keď mala len 10 rokov. Živo si pamätá na ponuku, ktorú od trénera dostala. Povedal jej, že ak vyskúša tumbling, pomôže jej byť najlepšou.

Tento tréner dodržal svoj sľub a po viac než desiatich rokoch gymnastiky sa Lucie zúčastnila súťaže vo Veľkej Británii. Získala ocenenie Outstanding Athlete of the Year a zároveň vyhrala striebornú medailu na majstrovstvách sveta v gymnastike.

Lucie vysvetľuje, že tréning ju inšpiroval k tomu, aby bola tou najlepšou verziou samej seba. Tento prístup jej zároveň pomohol vyhrať rôzne ocenenia.

 

"Robím si starosti o veci, ktoré nesúvisia s gymnastikou"

Jej cesta k športovým úspechom nebola bez prekážok. Lucie počas svojej kariéry trpela niečím, čo sa nazýva "mentálny blok". Keď mala 18 rokov, tento duševný blok jej spôsobil veľkú úzkosť a ovplyvnil jej niektoré športové zručnosti. Tento blok jej neprekážal len v športe, ale aj v osobnom živote.

Lucie vysvetľuje, že je to ako začarovaný kruh – čím viac sa obáva, tým viac sa jej zhoršuje priebeh OCD. Povedala nám príklad, ako sa prejavuje jej porucha: "Ide o stav mysle. Napríklad minule som sa obávala, že ak neklepnem na stôl štyrikrát, tak sa mne alebo mojej rodine stane niečo zlé".

Lucie sa venuje riešeniu týchto problémov a priznáva, že sa toho zbaví len ťažko. Sústredí sa na to, aby brala každý deň tak ako príde.

 

Športovkyňa, blogerka, trénerka...

Po návrate z amerického turné s Cirque Du Soleil sa Lucie prestala venovať gymnastike. K tomuto rozhodnutiu ju viedol hlavne začiatok pandémie, no dúfa, že sa k tomuto športu čoskoro vráti.

Vo svojom voľnom čase pracuje ako inštruktorka detskej gymnastiky, pracuje v oblasti maloobchodu, bloguje o športe, živote a medziľudských vzťahoch. Vo svojom najnovšom príspevku na svojom blogu hovorí o jej pohľade na lásku. Taktiež spomína na priateľov zo sveta gymnastiky.

Lucie dosiahla neuveriteľné úspechy aj napriek rôznym prekážkam, ktorým čelila.

Lucie patrí do Myprotein tímu United by Ambition a je plnohodnotne začlenená do našej spoločnosti.

Monica Green
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Monica Green
Monika pochádza z južného Londýna. Vyštudovala školu University of Leeds v odbore filozofie. Popri škole si vybudovala vzťah k cvičeniu, čo jej nesmierne pomohlo v náročnom období počas štúdia. Monica nadobudla praktické skúsenosti aj ako autorka, a to vďaka písaniu článkov pre známy študentský portál. Je nadšená, že môže prežívať svoju vášeň k cvičeniu. Vo svojom voľnom čase rada varí a chodí do reštaurácií. Rada si zájde s priateľmi na večeru, ale aj na turistiku.
myprotein