Skip to main content
Suplementy

Carb Crusher | Proteínová Tyčinka | Zdravá Výživa

Carb Crusher | Proteínová Tyčinka | Zdravá Výživa
Alexandra Baroková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Alexandra Baroková

Čo je proteínová tyčinka Carb Crusher?

Carb crusher je novinkou medzi proteínovými tyčinkami s nekompromisným nutričným profilom. Tento revolučný zdravý snack je za necelé dva týždne dokonca predávanejší ako jedna z najobľúbenejších zdravých sladkostí od Myprotein - proteínový mug cake mix! Vedeli ste, že bežná tyčinka zo supermarketu vrátane na oko zdravo pôsobiacich müsli tyčiniek obsahuje aj 30 gramov rafinovaného cukru? To zhruba zodpovedá dennému limitu, ktorý by ste nemali prekročiť, ak je zdravá výživa vašou prioritou. Pokiaľ však zbožňujete sladké a chcete si dopriať zdravé sladkosti bez výčitiek, je pre vás proteínová tyčinka Carb Crusher tým správnym riešením.

Nová tyčinka od Myprotein

Výnimočnosť tejto proteínovej tyčinky

Pri tejto proteínovej tyčinke sa nejedná o doplnok výživy, ktorý takzvane „blokuje“ sacharidy pred strávením, ako môže jeho názov napovedať. Tieto produkty bežne blokujú enzými, ktoré sú potrebné na strávenie sacharidov a predchádzajú tým pádom neželaným kalóriám. Ani tie však nie sú stopercentné a nedokážu zablokovať všetky druhy skonzumovaných sacharidov.

O to lepší je fakt, že tyčinka Carb Crusher prichádza s bezkonkurenčne nízkym podielom sacharidov pri zároveň vysokom množstve bielkovín. Žiaden „blokovač“ sacharidov teda ani nebudete potrebovať. Jedna tyčinka obsahuje totiž až neuveriteľných 21 gramov bielkovín a len 2,7 gramov jednoduchých cukrov. Tie sa inak nazývajú aj rýchle sacharidy, keďže majú veľmi vysoký glykemický index. Čím je glykemický index vyšší, tým horšie, lebo sa rýchlejšie vylučujú sacharidy do krvi a tráviaceho traktu. Zároveň sa tým rýchlejšie vylúči aj hormón inzulín, aby hladinu cukru v krvi znížil a glukózu uložil v tele vo forme tuku. Prijať väčšie množstvo jednoduchých cukrov má zmysel pred tréningom. Rýchla energia je potrebná hlavne pri vytrvalostných tréningoch. Jednoduché cukry už telo nepotrebuje ďalej tráviť a energia z nich je teda pre telo rýchlo využiteľná.

Bielkoviny zasa podporujú tvorbu ako aj udržiavanie svalovej hmoty, dodajú telu esenciálne aminokyseliny potrebné pre váš progres, ako aj podporia regeneráciu po cvičení. Carb Crusher si môžete dopriať teda s absolútne čistým svedomím, aj keď máte prísny stravovací režim a vaša priorita je zdravá výživa.

Ako chutí Carb Crusher od Myprotein

Zdravé sladkosti?

Môže sa zdať, že pojem zdraviuprospešnosť a sladkosti sa navzájom vylučujú. Narozdiel od müsli tyčiniek, ktoré sa zdravo iba tvária, má Carb Crusher riadne navrch a môžete ho teda smelo konzumovať v rámci vašej zdravej výživy a životného štýlu. Obsahuje totiž až 19 vitamínov a minerálnych látok, ktoré sa prevažne šplhajú až na 100% dennej odporúčanej dávky. Z nich sú to najmä vitamíny A, D, E, C, B6, B12, kyselina listová, vápnik, železo, zinok, meď či jód.

Vápnik prispieva k udržaniu zdravých kostí a zubov. Železo, vitamín B12 a B6 pomáhajú bojovať s únavou. Zinok napomáha k zlepšeniu funkcie imunitného systému a pri metabolizme sacharidov. Kyselina listová zasa pomáha metabolizovať aminokyseliny, zlepšuje kvalitu pleti a vlasov, ale podporuje aj funkciu pečene, žalúdka a čriev. No a na záver, meď je veľmi dôležitá pre tvorbu kolagénu, elasticínu, bielych krviniek a mnohých ďalších enzýmov, pričom zasa jód priamo vplýva na funkciu štítnej žľazy a priamo súvisí s dobrým trávením a činnosťou čriev.

Proteínova tyčinka Carb Crusher teda dodá telu nielen množstvo bielkovín, ale aj zdravý mix ďaľších látok, ktoré denno denne potrebuje. Je teda zdravou voľbou pre všetkých.

Kedy si dopriať proteínovú tyčinku?

Carb Crusher si môžete dopriať naozaj kedykoľvek počas dňa, keď vás prepadne chuť na sladký a zdravý snack. Namiesto množstva cukru ako pri klasických sladkých tyčinkách si doprajete zdravú proteínovú tyčinku plnú bielkovín, vitamínov a minerálov. Či už po tyčinke siahnete ráno, na obed, večer, alebo po tréningu, na Carb Crusher je jednoducho vždy ten správny čas.

Tri lahodné príchute

Často je veľmi ťažké nájsť proteínovú tyčinku s veľmi kvalitným nutričným profilom, ktorá bude zároveň aj výborne chutiť. Carb Crusher spája oboje a prichádza v troch lahodných príchutiach, z ktorých si vyberie každý.

  • Tmavá čokoláda s morskou soľou

Čokoládová proteínová tyčinka

Táto príchuť ponúka v jemnej štruktúre prenikavú chuť tmavej čokolády prekladanú stopami morskej soli. Celkovú chuť fantasticky dotvorí podiel karamelu a chrumkavé kúsky. A to všetko obalené v jemnej vrstve tmavej čokolády.

  • Jahodový cheesecake

Najlepšia proteínová tyčinka

Kto miluje ovocný cheesecake, si touto príchuťou príde na svoje. Tyčinka má základ tohoto obľúbeného dezertu a obsahuje i chrumkavé kúsky. Je dochutená karamelom a obalená v mliečnej čokoláde.

  • Oriešky s karamelom

Nízkosacharidová karamelová tyčinka

Treťou voľbou je tyčinka s výrazne orieškovou príchuťou a s jemnou vrstvou karamelu. Celá tyčinka je obalená v jemnej vrstve mliečnej čokolády.

Skúste nabudúce odolať nezdravým pokušeniam na sladké a siahnite po Carb Crusher bez akýchkoľvek výčitiek svedomia. Na túto proteínovú tyčinku sa môžete kedykoľvek spoľahnúť. Mať ju pri sebe počas dňa, keď vás prepadne hlad sa jednoznačne oplatí.

Obrázok:

<a href=”http://www.freepik.com”>Designed by Freepik</a>

Alexandra Baroková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Alexandra Baroková
Moja vášeň pre fitness odštartovala v roku 2013. Kvôli niekoľkým zdravotným komplikáciám som najskôr upravila svoj jedálníček a začala s cvičením s vlastným telom. Neskôr som objavila čaro silového tréningu, pri ktorom sa dostavili vytúžené výsledky. Silovému tréningu sa intenzívne venujem dodnes. Moja cesta za zdravím ma naučila nebáť sa ísť za svojim cieľom, vyjsť z komfortnej zóny, ale i tomu, že človek môže dosiahnuť všetko, čo si predsavzal, ak za tým ide na 100%. Pravidelný tréning mi navyše pomáha udržat si popri náročnej práci work-life balance. Svoj osobný fitness motivačný blog vediem aj na Instagrame (@suginka) a budem rada, ak na neho hodíte očko 
myprotein