Skip to main content
Tréning

3 tréningy na doma, v ktorých vám nezabráni ani ten najprísnejší lockdown

3 tréningy na doma, v ktorých vám nezabráni ani ten najprísnejší lockdown
Monica Green
Spisovateľ a expert3 rokov Ago
Zobraziť profil Monica Green

Ak ste začali chodiť na vysokú školu práve počas tohto roka, držíme vám palce. Niečo takéto nezažil asi nikto z nás. Predtým než začala súčasná epidémia, bolo bežné, že vysokoškoláci sa počas prvých dní poriadne zabávali. Chodilo sa do nočných klubov a vymetali sa bary. Zábava bola vždy odviazaná, no v súčasnosti musíme dodržiavať ochranné nariadenia, aby sme predchádzali šíreniu choroby. Lockdown pre nás možno nie je príjemný, ale zo zdravotného hľadiska má veľký úžitok. Jednoducho sa musíme prispôsobiť situácii.

Spoznať svojich spolužiakov na vysokej škole v roku 2020 asi nie je príliš jednoduché. Výučba prebieha online formou a socializácia nepripadá v úvahu. Skupinové žúrky budú v najbližšej dobe pre mnohých z nás len snom.

Ak sa chcete spoznať so svojimi spolužiakmi bližšie, no neviete, pri akej príležitosti, prečo ich napríklad nepozvať na spoločný online tréning? Ak nie ste príliš na socializáciu a máte toho všetkého dosť, úplne vás chápeme. V oboch prípadoch sa môžete inšpirovať tréningami nižšie, vďaka ktorým odcvičíte celé telo. Tieto tréningy dajú vašim svalom poriadne zabrať a pomôžu vám uvoľniť napätie a stres. Ste pripravení? Poďme na to!

 

20-minútový HIIT tréning: 

Ak máte chuť zacvičiť si s kamarátom, no máte málo času, tento tréning je pre vás ideálny. Trvá len približne 20 minút, no verte nám, že je to intenzívnych 20 minút.

Tento vysokointenzívny intervalový tréning sa perfektne hodí na budovanie kondície a dobre zapojí všetky vaše svaly. Nepotrebujete k nemu žiadne pomôcky a je veľmi jednoduchý.

Tréning vymyslela Lillie Smith – môžete s ňou cvičiť naraz počas sledovania videa, čím si zaistíte stály energetický výdaj bez zdĺhavých prestávok.

 

 

30-minútový tréning na vrchnú časť tela: 

Všetci to poznáme – bežne sa nám v posilňovni cvičí perfektne, no akonáhle sme doma bez strojov a činiek, sme úplne bezmocní. Nevieme, kde a s čím vôbec začať. Nezúfajte! Kulturista Tom Johnson nám poskytol inšpiráciu na domáci tréning, v ktorom odcvičíme vrchnú časť tela intenzívne aj bez špeciálnych pomôcok. Ste pripravení na poriadnu svalovicu?

Ak čítate tento článok počas lockdownu, určite si nájdete 30 minút na tento efektívny tréning. Zapojíte v ňom tricepsy, bicepsy, ramená i prsia. Jedinou pomôckou tu bude gauč alebo stôl. Pozrite si video a uvidíte, ako na to!

 

 

20-minútový tréning na poriadne svaly: 

Tento tréning vymyslel Mark Ross z organizácie Barry’s Bootcamp. Je to profesionálny tréner, ktorý sa postará o to, aby ste si dali poriadne do tela. Ste unavení z celodennej práce alebo štúdia? Poďme na to!

Ako môžete vidieť vo videu, tento tréning sa ideálne hodí na cvičenie vo dvojici. Aj Mark si k sebe prizval kolegyňu Jessicu. Zavolajte kamarátom a pozvite ich na online cvičenie – určite sa radi pridajú!

 

 

Čo si treba zapamätať: 

Zažiť lockdown ako študent vysokej školy nemusí byť príjemné. Získate však viac voľného času, ktorý môžete efektívne využiť. Podporte svoje zdravie a zvýšte si náladu s týmito tréningami! Dajú vám zabrať, ale vaše telo vám poďakuje! Ak sa rozhodnete si zacvičiť, nezabudnite pozvať aj svojich kamarátov cez webkameru. Je to väčšia zábava a môžete sa lepšie spoznať.

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Monica Green
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Monica Green
Monika pochádza z južného Londýna. Vyštudovala školu University of Leeds v odbore filozofie. Popri škole si vybudovala vzťah k cvičeniu, čo jej nesmierne pomohlo v náročnom období počas štúdia. Monica nadobudla praktické skúsenosti aj ako autorka, a to vďaka písaniu článkov pre známy študentský portál. Je nadšená, že môže prežívať svoju vášeň k cvičeniu. Vo svojom voľnom čase rada varí a chodí do reštaurácií. Rada si zájde s priateľmi na večeru, ale aj na turistiku.
myprotein