Recepty

Slaná Palacinka | Z Pohánkovej Múky | So Šunkou a Syrom

Výborná obmena klasických vajíčok na raňajky. Príprava cesta síce vyžaduje pár minút navyše, no ak si ho pripravíme večer dopredu, ráno ušetríme čas. Palacinka má jemnú orieškovú chuť a všetko dokopy chutí úplne skvelo. Za minútku som to mala zjedené, ani neviem ako. Pohánková múka je skvelou alternatívou bežnej, je vhodná pre celiatikov a je bohatá na vlákninu a minerálne látky. Použité suroviny mi vyšli na dve stredné, naplnené palacinky.

Potrebujeme:

Na palacinku

Na plnku

  • 100g kvalitnej šunky
  • 50g nízkotučného syru Gouda
  • 2 vajíčka
  • poľníček
  • soľ

Postup:

V mlieku si poriadne rozmiešame múku s celým vajíčkom a štipkou soli. Necháme minimálne pól hodinu odstáť v chladničke. Ak je cesto príliš husté, prípadne riedke, dolejeme mlieko alebo prisypeme múku. Na rozohriatu panvicu dáme kvapku oleja, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej ploche. Na panvicu vylejeme cesto a počkáme, kým sa palacinka z jednej strany upečie.

Do stredu rozklepneme vajíčko, pridáme syr, šunku, poľníček a panvicu prikryjeme pokrievkou. Počkáme, kým vajíčko nebude hotové. Môjmu tekutému žĺtku to trvalo približne 2-3 minútky.

Premiestnime na tanier a okraje palacinky môžeme (nemusíme) zohnúť.

Dobrú chuť!

Makroživiny na 1 palacinku:

kalórie: 318kcal

tuky: 12g

sacharidy: 26g

bielkoviny: 26g

Ak máte radi palacinky, tento recept u vás bude určite bodovať. Slanú verziu je možné urobiť v rôznych variantách, no ja som si vybrala práve šunku, syr a vajíčko. Táto kombinácia chuťovo nikdy nesklame. Organická múka je získaná zo semien kvitnúcej rastliny a má prirodzene sladkú, orieškovú chuť, vďaka čomu je ideálna na použitie pri pečení palaciniek alebo chleba.



Kristína Močková

Kristína Močková

Spisovateľ a expert

Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.


Chcete si objednať naše produkty? Pozrite si naše najaktuálnejšie akcie tu... Kúp Teraz